top of page

Вперед: розвиваємо важливі напрямки


Ми всі зіткнулися із реальністю, де присутня війна та її страшні наслідки. На захисниках та захисницях, які брали участь у бойових діях, це залишає відбиток на всі наступні роки. Війна надовго, навіть назавжди, змінює якість їхнього життя.

Одне з найважливіших завдань, що постають перед суспільством, котре зустрічає своїх захисників із війни, – це психологічна реабілітація військовослужбовців.

БФ «Фундація підтримки медицини для військових спільно із партнерами: 58 Будинок офіцерів, Кризова психологічна служба м. Львова та Капеланська служба Гарнізонного Храму Св. Ап. Петра та Павла, представили проект «Простір захисників та захисниць».

«Простір захисників та захисниць» - це безпечне місце, де буде здійснюватися духовно – психологічна та соціально-культурна реабілітація військових.

Учасниками простору стануть військовослужбовці, які повертаються із бойових дій, ветерани та ветеранки, члени їх родин, члени сімей загиблих, військово полонених та зниклих безвісти.

Головні завдання, які буде здійснювати Простір:

· Забезпечення стабільної підтримки та розвиток духовного життя

· Забезпечення стабілізації, відновлення та психологічної адаптації захисників та захисниць.

· Створення захисникам та членам їх родини додаткових можливості для творчого розвитку, навчання.

· Підготовка до повернення у мирний формат життя.


Цим проектом ми прагнемо створити безпечні умови для успішної соціалізації захисників/захисниць, які брали участь у бойових діях, щоб вони повернулися до активного суспільного життя.






Вже маємо розроблений проектантами вигляд нашого Простору, напрацьовану базову Програму та тематичне наповнення. На даному етапі розпочинаємо реконструкцію приміщень, щоб адаптувати їх під відповідні потреби захисників/захисниць із обмеженими можливостями.

bottom of page