top of page

Ми об'єднали зусилля для наших захисників та захисниць



Минулого року, Фундація підтримки медицини для військових під час звіту перед благодійниками, представила ініціативу, яка об’єднала до спільної справи середовища: військових, духовенство, психологів, громадськість.

13 червня на базі Львівський Будинок Офіцерів розпочав свою роботу ВИБІР, простір захисників і захисниць - безбар”єрний громадський простір.

Ми об’єднали зусилля і створили місце, простір, куди б приходили військові, ветерани, члени їх родин, а також родини, які втратили рідного. Місце, куди б можна було прийти поспілкуватися із капеланом, місце де можуть зустрітися військові, місце, куди можна прийти із дітками і отримати духовний і психологічний супровід.


У капітально відремонтованих і спеціально переобладнаних інклюзивних приміщеннях ми облаштували виставковий зал, кімнати для коворкінгу, проведення майстер-класів, зустрічей, конференцій, презентацій, перегляду фільмів. Також у приміщенні є облаштоване укриття.

«Наша мета - покращити рівень ментального здоров'я захисників та захисниць шляхом залучення їх до діяльності простору. Ми не хочемо, щоби вони були просто відвідувачами. Ми хочемо, щоб вони тут відчували себе як вдома. Хочемо, щоби вони знайшли місце сили, своє місце і свій простір. Завдання простору забезпечити стабільну підтримку духовного та психологічного здоров'я, створення додаткових можливостей для творчого розвитку, навчання та підготовка для повернення до мирного формату життя», – зазначила голова правління благодійного фонду «Фундація підтримки медицини для військових», капітан медичної служби Збройних Сил України Леся Добош Олександра Добош.


Участь в урочистому відкритті взяли ветерани, військовослужбовці Збройних Сил України, духовенство, представники благодійних організацій, міська й обласна влада, депутати Львівської міської та обласної ради.

Ініціативу реалізували Фундація підтримки медицини для військових спільно з Будинком офіцерів, Кризовою службою Львова та Центром Військового Капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ. Допомогли облаштувати простір українські спільноти за кордоном.

З нагоди відкриття начальник головного управління психологічної підтримки персоналу ЗСУ, генерал-майор ЗСУ Олександр Голоднюк передав ініціаторам почесні відзнаки від Головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського.




Commentaires


bottom of page